Blog Manager Universal Article/Blog/News module

Lenovo S320 Ekranda Dalgalanmaların Oması

0 Yorumlar
4618
07 May 2020

Lenovo ürünlerinde sıklıkla karşılaşmadığımız türden bir arıza. Ekseriyetle müşterilerimizi şikayetleri üzerine kurduğumuz bu blog sayfasında belkide ilki olacaktır. Ekran dalgalanması

Neden?

Donanım haber türü sitelerde herkesin konuştuğu ama kimsenin hiç bir şekilde sonuca ulaşamadığı yerlerden geliyorsanız doğru yerdesiniz. Cihazınızın eğer ekran dalgalanması yaşıyorsa bunun sebebi asla topraklama ya da bios güncellemesi değildir. Bakınız bu bir dramdır. Bios güncellemesi, tekrar yazalım bu sorunun çözümü için "BIOS GÜNCELLEMESİ" yazılmış. Arkadaşlar lütfen bilmediğimiz konularda yazmamamız gerektiğinin bir göstergesidir. Bu sebepten de nelere dikkat etmemiz gerektiğini maddeler halinde yazmaya çalışacağız. 

Bu tür sorunları çıkması  genelde menteşenin üzerinden ya da yanından geçen flex kablosudur. Bakını genelde diyorum. Ekstra durumlar olacaktır onlar hakkında da genel bilgi aktaracağım. Menteşe üzerinden ya da sağından solunda geçen bu kablo menteenin kullanılma sıklığına(cihazın kapağının sürekli açılıp kapanma sıklığı.) göre deforme yaşar ve bu sebepten dolayı bozulan flex kablosu ekran görüntü aktarma işlemini gerçekleitrmeyecek ve bu durumda ekran dalgalanmasına sebebiyet verecektir. 

Çözümü

Evde kendi başınıza denemeyiniz. Lenovo cihazımızı ki konun kahramanı olan lenovo S320 cihazımızı titizlikle söküp flex kablosunu değiştirdiğimizde sorunun ortadan kalktığını göreceğiz. 

Kablounun resmide şu şekil. 

nwegk-ln044

0.0
Son Değiştirme: May 07, 2020 01:02 PM
İlgili Makaleler: Lenovo IdeaPad 320 Windows 0x000021a Mavi Ekran Hatası Lenovo Yetkili Servisin Onarım Bedeli İçin 4350 TL İstemesi
lenovo teknik servis lenovo bursa servis ekran dalgalanmalası

Henüz Yorum Yok...

Yanıt bırakın

E-Posta adresiniz yayımlanmayacak.